picon_menu.jpg

Themacafé Hooge Crater

Picon-Bière Hooge Crater

Benodigdheden

  • maatbekertje van 5 cl

  • Picon Bière glas van 25 cl 

Ingrediënten

Bereiding

  • Open met veel liefde het flesje Grotten Santé
    Ruik eens aan de fles, de aroma's van de kruiden zijn duidelijk waarneembaar

  • Giet 5cl Picon Biere in het Picon Biere glas.

  • Daarna opvullen met 20 cl Grotten Santé
    Schenk goed door om een schuimkraag te vormen.

  • Bewaar de rest van de Grotten Santé, om straks apart te proeven 

Extra info 

Naast de productie van de Wipers Times, is Brouwerij Kazematten ook de vaste ankerplaats geworden voor het unieke Belgische ‘Grottenbier’.
Het Grottenbier werd destijds gecreëerd door één van de grootste Belgische brouwers, Pierre Celis, maar heeft na vele omzwervingen zijn nieuwe thuis gevonden in de Ieperse Kazematten.
De bedoeling van het Grottenbier was om op zoek te gaan naar wat constante lage temperaturen, zoals in een grot, doen met de smaakevolutie van een bier.

Bij de verhuis van het Grottenbier naar Brouwerij Kazematten kreeg het bier een facelift en bijhorende ‘lichte’ naamswijziging.
Het oorspronkelijke bruine Grottenbier kreeg de nieuwe naam Grotten Santé. Het wordt evenwel gebrouwen volgens hetzelfde recept.

Grotten Santé is een kruidig bier van 6,5% alc. vol., met kleine hoeveelheden exotische kruiden die een lichte droogheid creëren.
Het bier is kastanjebruin van kleur.

Ontdek het themacafé en Museum Hooge Cater.