20200304_-c-toerismeieper_5524.jpg

Pasen

Tijdens de Paasvakantie is heel wat te beleven in Ieper.
Er zijn heel wat verschillende activiteiten voor jong en minder jong. Ontdek de verhalen van meer dan 1000 jaar Ieper en combineer jouw verblijf met een dagje aan de Westkust, die slechts op een groot half uur rijden ligt.

Wil je jouw bezoek al voorbereiden, samen met de kinderen?
Download en print dan onze nieuwe kleurplaten.

Kleurplaat Menenpoort    kleurplaat Lakenhallen   kleurplaat vestingen

Het In Flanders Fields Museum heeft een vernieuwde tentoonstelling, met nieuwe uniformen, een tentoonstelling van speelgoedtanks en een nieuwe video met het gedicht van John McCrae.
Ook nieuw zijn de drie verschillende audiotours: de basisversie met 40 luisterpunten, de verdiepingstour met 31 uitgelichte voorwerpen en de kindertour.
In de kindertour hoor je een grootvader die met zijn kleinkinderen uitleg geeft over de zaken die je tegenkomt in het museum.

audiotour audiotour

In het Yper Museum duik je in 1000 jaar verhalen van Ieper. Kinderen gaan op zoek naar de katjes die zich in het museum verstoppen en kunnen spelletjes spelen op de verschillende tablets die aanwezig zijn. Op de bovenste verdieping kun je ook je kennis van het Ieperse dialect bijschaven. Gjistig enni?
Aan de ingang van het museum vind je ook de LEGO-Lakenhallen en Draak Margriet terug. Beiden zeker een bezoekje waard!

LEGO Lakenhallen LEGO Lakenhallen

Wil je in Ieper op Kattenjacht of ga je speuren met Siper? Er zijn ook heel wat verschillende zoektochten om de binnenstad nog beter te ontdekken. 

De klokken van de Ieperse beiaard zijn even op stap en van dichtbij te bekijken op het Beeldenplein bij de Ieperse bibliotheek. Zeker een bezoekje waard!

Verblijf je in Ieper en ben je op zoek naar een overzicht van de restaurants met Take Away? Of vraag advies in jouw hotel, B&B of vakantiewoning.