1366.jpg

Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Andere activiteiten

Brouwerij De Kazematten
De unieke historische Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper, werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij waar o.a. de bieren Wipers Times en Grotten Santé worden gebrouwen. Ben je nieuwsgierig naar de historie van deze site, de werking of het verhaal achter de brouwerij? Dan verwelkomen we je graag op één van onze brouwerijbezoeken. In kader van groepsarrangementen door de dienst toerisme wordt een brouwerijbezoek van 1u aangeboden. Het brouwerijbezoek omvat standaard volgende onderdelen: verwelkoming, vertoning van de brouwerijfilm, rondleiding door de brouwerij en een degustatie van een huisgebrouwen biertje. Er is ook een shop bij de brouwerij.

Prijs:  € 8/pp (min. 15p) - 1 uur met 1 degustatie of € 9/pp - 1,5 uur met 2 degustaties

Duur: 1 uur of 2 uur

Praktisch: Niet op zaterdag na 15u en niet op zondag

Forfaitprijs voor groepen < 15 personen

Reservatie via dienst toerisme van Ieper als dit kadert in een dagtrip voor groepen of los bezoek via mail info@kazematten.be

Roeien op de vestingen

Van op het water zien onze historische vestingen er het mooist uit. Wie dit wil beleven, wandelt over het idyllische bruggetje van restaurant Pacific Eiland en meldt zich bij de receptie. Er zijn elf roeibootjes, elk geschikt voor vier personen. Een unieke gelegenheid om tot rust te komen. Nadien kun je genieten van een warme appeltaart met een heerlijk kopje espresso koffie, op het terras van restaurant Pacific Eiland.

Prijs: €10/pp (roeien - taart en koffie) - €2/pp (zonder taart en koffie)

Duur: 1,5u (waarvan half uur roeien)

Opgelet: kan niet op dinsdag

Hoeve Zuid-Bellegoed: Hoevepicknick

Hoevepicknick mogelijk van mei tot september.
€14/pp - 057 208 757
https://www.zuidbellegoed.be

Wijngoed Zilvercruys

Naast bier wordt in Ieper ook wijn gebrouwen. Wijngoed Zilvercruys is een wijngaard van 3,54 hectare groot en telt 12.000 wijnstokken nabij Steenstraete. Tijdens een rondleiding in de wijngaard komt u naast het verhaal van het wijngoed, de productieprocessen ook de lokale geschiedenis te weten. De eigen druiven- en perenlikeur hebben reeds internationaal een stevige reputatie opgebouwd. Een rondleiding wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij van eigen makelij.

Prijs: € 5/pp met 2 degustaties

Duur: 1 uur

Escapegames

3 unieke en spannende 'Escape games' in Ieper. 

Prijs: € 20/pp

Duur: 1 uur

Reservatie via www.escapegames.be Meer info: info@escapegames.be

Urban Hunt - Zoektocht in Ieper

Laat je groep gedurende twee uur meeslepen in een sensationele strijd. Werk samen met je teamgenoten en bedenk een uitgekiende strategie om geheimen te ontdekken, cryptische hints te kraken en sluwe patrouilles te snel af te zijn. Enkel zo kunnen codes blootgelegd worden die op de mooiste plekjes van de Ieperse binnenstad verborgen werden en kan de strijd gewonnen worden. Historische, culturele en bijzondere weetjes over Ieper maken van dit alles een unieke ervaring. Bovendien wordt de competitie tussen de teams ten top gedreven via het live scorebord en dashboard van de speciaal voor het spel ontwikkelde software.

Prijs: € 5/pp + 180 euro (standaard spel) of + 260 euro (dynamisch spel)

Duur: 2u - 15 minuten briefing - 90 minuten spel - 15 minuten debriefing /prijsuitreiking / gratis drankje

Praktisch: Van 3 tot 100 deelnemers

Info en boeking:http://urbanhunt.be

GPS-spel in Ieper: De Groote Oorlog - via Outside Travel

Interesse om het verhaal rond 'De Groote Oorlog' op een originele manier te beleven? We nemen je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Gewapend met instructiebundel en GPS zoeken de deelnemers, verdeeld in verscheidene teams, hun weg door Ieper. Ieder team legt met behulp van de GPS een geheel eigen route af, onafhankelijk van de andere teams. Op elke locatie volgt een leuke opdracht: praktische proeven, raadsels, teambuildingsopdrachten, fotocases,... Welk team scoort het best op de verschillende proeven? Wie kan het kruiswoordraadsel volledig invullen en vind als eerste het antwoord op de rode draad en wint een prijs?

Prijs: €27/pp (met 2 praktische proeven)

Duur: 3u - half uurtje briefing, gevolgd door spel en prijsuitreiking

Praktisch: min 15 deelnemers

Urban Golf - via Outside Travel

Urban Golf? Dit is de informele variant van de golfsport. Voor iedereen die eens wat anders wil, minder regels, minder etiquette, geen golfvaardigheidsbewijs nodig en geen speciale outfit. Je speelt met gewone reguliere golfclubs maar vanop een mobiel grasmatje met rubberen balletjes. De binnenstad van Ieper doet dienst als golfterrein. Speciaal voor jou werd een schitterende route uitgestippeld. Starten doe je nabij de Lakenhallen. Via de Grote Markt trek je naar de Ieperse Vestingen, om daar de tocht verder te zetten. Als doelwit kunnen een standbeeld, zitbank, afvoerrooster of verlichtingspaal dienen.

Prijs: € 20/pp

Duur: 1,5u (1/2u initiatie + 1u wedstrijd)

City Golf

Ieper, een stad die geschiedenis ademt en waar de slag om Ieper alom tegenwoordig is. Wat is 'de slag om Ieper' en waarom was deze zo belangrijk? Beleef City Golf en ontdek tijdens deze unieke tour door Ieper de leukste verhalen en anekdotes over de stad Ieper.

Sla een balletje op 6 locaties zoals o.a. de Grote Markt, Kazematten en in de schaduw van de Sint-Maartenskerk.

Prijs: €20/pp

Duur: 2 uur (zonder pauze) - 3,1 km

Inbegrepen: golfinitiatie, huur golfmateriaal, begeleiding gedurende het ganse parcours en een verzekering in geval van schade. Groepstarieven vanaf 10 personen

LO: Bezoekerscentrum Jules Destrooper

Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes... Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zalhij nooit vermoed hebben dat meer dan 125 jaar later fijnproevers over gans de wereld de koekjes weten te appreciëren. In het Bezoekerscentrum Jules Destrooper wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit de Westhoek en krijg je een deskundige uitleg van één van onze medewerkers en vanzelfsprekend staat proeven hierbij uitgebreid op het programma.

Prijs: €5/pp

Duur: 1,5 u

Gids: Gratis gids voor groepen vanaf 20 personen

Opgelet: Gesloten op zondag, maandag en feestdagen. Lo ligt op 24km van Ieper

Heuvelland: Wijngoed Monteberg

Het hele jaar door kan je bij ons een rondleiding reserveren om de unieke cultuur van wijnbouw in Heuvelland te komen ontdekken. Dit bezoek past perfect bij een rondrit door het prachtige Heuvelland.
Er zijn 2 formules

  • Standaard bezoek: Wij gaan samen in de wijngaard, twee degustaties (met een chocolaatje bij de tweede degustatie), bekijken onze film die alle activiteiten op het wijngoed illustreert, geven algemene uitleg en beantwoorden julle vragen

Prijs: € 7/pp met forfait van € 140 voor groepen < 20p

Duur: 1,5u

  • Kort bezoek: Met minder tijd kun je kiezen voor de korte formule. Je degusteert een glas Monteberg wijn tussen de wijnranken (bij mooi weer) en maakt ondertussen kort kennis met de wijnbouw cultuur.

Prijs: € 5/pp met forfait van € 75 voor groepen < 15p

Duur: 1u

Heuvelland: Wijngoed Entre Deux Monts

Wij geven u graag een leerzame rondleiding en degustatie! Bij ieder type bezoek degusteert u wijnen van het domein en bekijkt u een bedrijfsfilm in de degustatiezaal met zicht op de vinificatieruimte en de prachtige wijngaarden.

  • Blitzbezoek: bedrijfsfilm, degustatie van 2 wijnen

Prijs: € 5,50/pp met forfait van € 55 voor groepen < 10p

Duur: 30 minuten

  • Standaardbezoek: wandeling met gids in de wijngaard, bezoek vinificatieruimte, bedrijfsfilm en degustatie van 2 wijnen

Prijs: € 7/pp met forfait van € 130 voor groepen < 20p

Duur: 1u15

Praktisch: van maandag tem zaterdag

Bijzonderheden: mogelijkheid tot hoevepicknick

Chocolaterie Ledoux

Deze artisanale chocolaterie maakt op ambachtelijke wijze met kwaliteitsgrondstoffen allerlei lekkers. Tijdens een chocoladedemonstratie volg je een bedrijfsvoorstelling van cacao tot chocolade. Je woont het maken van pralines en holle figuren bij gevolgd door een proevertje en aankoopgelegenheid.

Prijs: € 4/pp

Duur: 1u

Praktisch: min €50/groep - max 60 p - niet op zondagnamiddag

  • CHOCOLADEWORKSHOP

Na een korte introductie ga je zelf aan de slag. Gedurende 2,5 u maak je met deskundig advies chocoladefiguren, pralines en truffels. Elke deelnemer keert terug naar huis met maar liefst 600gr chocolade ter waarde van € 20. Wij voorzien schorten, haarnetjes, het nodige kleine materiaal en natuurlijk voldoende chocolade en verpakking voor de gemaakte stukken die je dan veilig mee naar huis kunt nemen. Drankjes en proevertjes tijdens de workshop zijn inbegrepen. En de afwas en de was...die doen wij.

Prijs: € 27/pp

Duur: 2u30

Praktisch: min 10p, max 15p - niet op zondagnamiddag

Watou: Brouwerij Sint-Bernardus

Brouwerij Sint-Bernardus onderging de laatste jaren een grondige gedaanteverandering. Met de aanleg van een hoppeveld naast de brouwerij, de bouw van nieuwe magazijnen en degustatiezaaltje werd de brouwerij vervolledigd. Het bezoek wordt ingeleid met een filmpje over de werking.

Daarna ga je een kijkje nemen in de brouwerij, de bottelarij en de brouwzaal. Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie van de verschillende Sint-Bernardusbieren. Als souvenir krijg je een geschenkverpakking mee met 4 flesjes Sint-Bernardus en een authentiek glas.

Prijs: € 12,50/pp

Duur: 1,5u

Opgelet: Watou ligt op 22km van Ieper

Avontuurlijke sporten - SPORTTRACK (enkel rechtstreeks te reserveren)

1000 en 1 activiteiten voor jong en oud, voor sportief en minder sportief: paintball, mountainbike-tandem, trapauto, gekke fietsen, pocketbike, quad, avonturentocht, kicks, hoogteparcours, vlot, kano, rafting, boog-, kruisboog-, pistool- en karabijnschieten, schuttersparcours, volkssportchallenge (soort 'spel zonder grenzen' met proeven als rikjsacross en kleiblikschieten), speleobox, muurklimmen, jeugdadventure (een mix van activiteiten speciaal voor jongeren), circustechnieken, allerhande zoektochten en nachtspelen, oorlogsroute met tandems met bezoek aan de Pool of Peace en de bunkers van de Lettenberg, enz... En dit aan betaalbare groepsprijzen !! vb. avonturentocht vanaf €8/pers, vlot of kano €9/pers, quad €13/pers, tandemmountainbike €12/pers, karabijnschieten €6/pers, paintball €15/pers, kicks €8/pers, jeugdadventure €12/pers en dropping vanaf €7/pers.
Dus... op naar "Sporttrack', tussen Ieper en Heuvelland, op slechts 4km van het centrum van Ieper en dit aan de oevers van de 36ha schitterende vijver.

Nieuw: het "dikkebusvijverhuis", cafetaria met ruim terras, met zicht op vijver en Kemmelberg, samen met de exclusieve "Vaubantoren", speciaal ingericht voor het organiseren van familiefeesten en bedrijfsevents.

En een grote speelzaal met een 25-tal volksspelen zoals hamertjesspel, tollebak, kikkerspel, trou Madame, kaasspel, ...

Verhuren van mountainbikes (voor volwassenen en kinderen), tandems en gocarts of billenkarren.

Dikkebusvijverdreef 21, 8908 Vlamertinge 057 215 565 - GSM. 0475 455 666 - mail@sporttrack.be